02. juni 2016

Ugens kommentar 2016

31. Maj: Regnskabets time for mange virksomheder

Kommentar, 2. juni


Charlotte Jepsen Administrerende direktør
pow@sfe.qx 4193 3198Det er højsæson for regnskaber, og sidste indleveringsfrist er i denne uge.

I Danmark har vi tradition for åbenhed om virksomhedernes økonomi, og vi har meget informative regnskaber. Det gælder også for de mindste virksomheder.

Værdien af disse informationer blev styrket sidste år, efter Folketinget besluttede at give gratis adgang til virksomhedernes regnskaber i det centrale virksomhedsregister, cvr.dk.

Det har stor værdi for virksomhederne, at de har adgang til information om økonomien hos deres vigtigste kunder og leverandører. Det samme gælder investorer og långivere, som med et enkelt klik kan få indblik i økonomien i landets selskaber. Værdien er naturligvis endnu større, hvis selskabet har en erklæring fra revisor på regnskabet.

Troværdig og uafhængig revision hører på den måde med til et retssamfund på lige fod med uafhængige domstole, en ubestikkelig administration og gennemsigtighed i det politiske system. Det giver sikkerhed for, at de informationer, virksomhederne lægger frem er retvisende – at der ikke er manipuleret eller fejet noget ind under gulvtæppet.

Nøgleordene er åbenhed og tillid, og det er et særkende ved det danske samfund og en væsentlig styrkeposition, når internationale virksomheder skal beslutte, om de vil investere i Danmark – og formentlig en af forklaringerne på, at Danmark ligger på en flot sjetteplads på verdensranglisten over de mest konkurrencedygtige lande.

At åbenhed og tillid er vigtige konkurrenceparametre, var også budskabet fra DI´s konference ”Stram Kæden”, som satte fokus på, hvordan man kan skabe effektivitet og værdi igennem tættere leverandørsamarbejder, som forudsætter åbenhed og tillid. 

Hvis man skal koge de vigtigste rammebetingelser ind til en bouillonterning, handler det grundlæggende om tillid og troværdighed og om at tingene er i orden og fungerer med en vis portion forudsigelighed. Det er måske Danmarks stærkeste kort, når vi skal konkurrere med andre lande om at tiltrække vækst og arbejdspladser. Tillid, troværdighed og ordnede forhold for erhvervslivet.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu