Oktober er national cybersikkerhedsmåned!

Faglig nyhedI oktober er der fokus på cybersikkerhed i Danmark, og en lang række specialister deler ud af deres viden om cyber- og informationssikkerhed.

Cybersikkerhed

Du kan tilmelde dig en lang række gratis arrangementer eller booke et af i alt 28 spændende foredrag på sikkerdigital.dk
 

National cybersikkerhedsmåned er etableret for at ruste danskerne til en hverdag med flere og flere digitale trusler. Danskernes digitale sikkerhed skal have et løft – det gælder både privatpersoner og virksomheder.

Det er relevant, fordi vi i Danmark er et af verdens mest digitaliserede samfund! Informations- og kommunikationsteknologi er en integreret del af vores hverdag og arbejdsliv, og derfor skal danskerne og virksomhederne lære at beskytte sig endnu bedre imod it-kriminelle og andre, der forsøger at få adgang til og misbruge digitale oplysninger.

Ambitionen er, at en lang række myndigheder og virksomheder vil støtte op om cybersikkerhedsmåneden ved at afholde aktiviteter, der kan løfte danskernes og virksomhedernes viden om, hvordan man digitalt beskytter sig selv og sine informationer.

Du kan finde de spændende arrangementer her, og du kan booke et foredrag her. Vær opmærksom på, at foredragsholderne kan få mange tilbud og derfor til tider må takke nej – det gælder om at være ude i god tid. Det er muligt at booke et oplæg af f.eks. KPMG, Danske Bank, Center for Cybersikkerhed, Tryg, Dubex, Finans Danmark og mange andre eksperter.

Initiativet er inspireret af og ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, som hvert år løber af stablen i oktober. Det er et initiativ under EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security). Den europæiske cybersikkerhedsmåned udgøres hovedsageligt af de mange nationale kampagner og aktiviteter fra EU-medlemslandene rettet mod virksomheder, borgere og myndigheder. Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for Danmark i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned.

Kontakt

  • Thomas Krath Jørgensen

    Faglig chef - rapportering og udvikling, Statsautoriseret revisor

    4193 3148