ESG og integrerede nøgletal – en hjælp til virksomheder og investorer

Faglig nyhedNy guideline giver guidance til virksomheder, investorer og analytikere om, hvordan man beregner en række ESG og integrerede nøgletal, samt hvad investorer og analytikere kan bruge tallene til, når de skal evaluere en virksomheds performance og risikoprofil.

CSRRegnskab

De fleste virksomheder, der udgiver CSR rapporter, har stået med udfordringer som: Hvordan beregner vi CO2? Hvordan opgør vi antal medarbejdere mest hensigtsmæssigt? Hvad med medarbejderomsætningshastigheden? Og hvordan rapporterer virksomheden hensigtsmæssigt og overskueligt på ledelseskompensationen pr. ledelsesmedlem eller på den gennemsnitlige mødedeltagelse? Virksomheder opgør i dag mange af disse parametre ud fra egne metoder, der ikke altid er sammenlignelige virksomheder imellem. Var der en metode, ville data blive mere sammenlignelige, og investorer og analytikere ville bedre kunne bruge dataene i deres analyser.

 

Metodeudviklingen er i gang. Som bekendt udgav Finansforeningen i november 2017 en række grundlæggende ESG nøgletal i den nye digitale version af deres nøgletalsvejledning, som også tidligere blev drøftet på et dialogmøde i Revisorernes Hus sidste år. Nu har Center for ESG Research som yderligere supplement til Finansforeningens ESG-nøgletal udgivet ’Integrated Ratio Guideline’, som både definerer grundlæggende ikke-finansielle data og som viser, hvordan disse kan indgå i en stribe integrerede nøgletal, hvor der indgår både finansielle og ikke-finansielle data. Endelig består Integrated Ratio Guideline også af forslag til standard ESG noter, så en læser af en CSR-rapport let og overskueligt kan finde dataene.

 

Guidelinen har også en forklaring på hvert nøgletal, så man kan se, hvad de kan vise, og hvornår man skal være varsom med at bruge dem. For ligesom for finansielle nøgletal, så er der naturligvis både muligheder og begrænsninger i brugen af ikke-finansielle og integrerede nøgletal.

 

Læs mere:

  • Se Center for ESG Researchs Integrated Ratio Guideline her

  • Se Finansforeningens digitale nøgletalsvejledning her

  • Læs om dialogmødet vedr. ESG-nøgletal her