EU varsler standarder for bæredygtighedsrapporteringen

Faglig nyhedEU’s executive Vice-President, Dombrovskis gjorde i sidste uge klart, at EU er parat til at lade virksomheder redegøre yderligere for deres aktiviteter på bæredygtighedsområdet, herunder særlig pålidelig information om risici og muligheder inden for området. Den øgede rapportering skal gøre det lettere for investorer at spotte de mest bæredygtige investeringer. Og der er brug for investeringerne. For at EU kan opfylde Green Deal, er der brug for mindst 1 trillion € over det næste årti.

CSRRegnskab

Tiden er nu.

Det næste årti er handlingens årti for borgere, virksomheder og stater for at sikre en beboelig planet for os alle. Med EU’s Green Deal og målet om klimaneutralitet i 2050 har EU sat barren højt. En omstilling af hele Europa til at udlede meget mindre CO2 end i dag kommer til at kræve massive investeringer. Lige omkring 1 trillion € fastslår EU’s Vice-President Dombrovskis. Derfor er er det vigtigt, at informationer fra virksomhederne er let tilgængelige. Det skal være let at se, hvor meget en virksomhed udleder af CO2 i sin egen produktion, eksempelvis. Lige nu er der mange forskellige rapporteringsstandarder inden for samfundsansvar og bæredygtighed. Det vil EU nu ændre på.

Revisorbranchen har en gylden mulighed for at sikre sammenlignelige og pålidelige data inden for bæredygtighed, såsom de 15 ESG-nøgletal foreningen lancerede i juni 2019. Pålidelige data sænker transaktionsomkostningerne og letter en grøn omstilling. Derfor hilser FSR – danske revisorer udmeldingen fra Dombrovskis velkommen.

 

Læs hele Dombrovskis tale her.