Investorerne accepterer lavere afkast, hvis det gavner bæredygtigheden

Faglig nyhedBlandt investorerne er interessen for bæredygtige investeringer stor, viser analyse, der samtidig konkluderer, at 70% af investorerne er parate til at acceptere et lavere afkast, hvis det gavner bæredygtigheden

CSR

En analyse som analyseinstituttet Kantor Gallup har lavet for Finans Danmark og Investering Danmark viser, at der er stor interesse for bæredygtige investeringer. Af analysen fremgår det, at 83% af investorerne på tværs af investorgrupper er interesseret i at investere deres penge bæredygtigt.

 

En af analysens hovedkonklusioner er, at investorer er parate til at gå på kompromis med afkastet, hvis det gavner bæredygtigheden. Analysen viser, at 70% af investorerne er villige til at investere bæredygtigt på bekostning af et lavere afkast, mens 10% slet ikke parate til at acceptere et lavere afkast.

 

Birgitte Mogensen, formand for CSR-udvalget, ser analysens resultat som beviset på at fase 1 er overstået; den fase hvor investorerne blev motiveret til at inddrage bæredygtighed i deres investeringsstrategier. I fase 2 kommer efterspørgslen efter investeringsmuligheder, som kan vise, at de er bæredygtige. Birgitte Mogensen siger: ”Vi vil se en ny efterspørgsel: investorerne vil have tryghed for, at den konkrete investering kan dokumentere, at denne er bæredygtig. Ikke blot i ord, men i konkrete resultatdata, der kan sammenlignes med andre investeringer. Hvis ”investeringen” ikke kan dokumentere sin bæredygtighed i tal, forbliver investorernes interesse ikke vedvarende. Så det er virksomhederne og projekterne, som investorerne skal investere i, som nu har bolden og opgaven med at vise deres bæredygtighed i tal”.

 

Senest har Finans Danmark oprettet et nyt rådgivende forum for bæredygtig finans, der skal kortlægge og komme med anbefalinger til, hvordan finanssektoren kan bidrage til en grøn omstilling af økonomien. Det rådgivende forum kommer til at bestå af eksperter i bæredygtighed og repræsentanter fra danske virksomheder. 

Læs hele analysen her

Læs mere om Finans Danmarks nye forum for bæredygtig finans her