Nasdaq lancerer global ESG-rapporteringsguide

Faglig nyhedEn ny global ESG-rapporteringsguide fra Nasdaq indeholder nyeste rapporteringsmetoder samt standarder og sigter imod at hjælpe virksomheder med at navigere blandt ESG-standarder på tværs af geografi og markedsværdi.

ESG er blevet et vigtigt værktøj, ikke kun for investorer, der søger resultatindikatorer, men også for virksomheder, der forsøger at øge driftseffektiviteten og reducere ressourceafhængigheden. I 2017 lancerede Nasdaq Nordic en frivillig ESG-rapporteringsguide til fordel for selskaber, som er optaget til handel på de nordiske børser. Nasdaq har nu lanceret en opdateret global ESG-rapporteringsguide anno 2019, der er baseret på tre centrale udviklinger:

  • Udviklingen af nye rapporteringsrammer, herunder Task Force on Climate-related Financial Disclosures og FNs verdensmål
  • Vejledning og ’best-practice’ fra World Federation of Exchanges
  • Resultatet af Nasdaqs ESG pilotprogram

Formand for FSR – dansk revisorers CSR-udvalg, Birgitte Mogensen, hilser den globale vejledning velkommen og uddyber: ”Det er glædeligt, at den nordiske guide fra 2017 er blevet sådan en succes, at den har fået vokseværk. Vi må rose Nasdaq for initiativet med den opdaterede global rapporteringsguide, som forhåbentlig kan danne grundlag for, at endnu flere selskaber rapporterer om ESG”.

Nasdaq opfordrer selskaber til at rapportere om ESG, men påpeger også, at det ikke er et formelt noteringskrav, og rapporteringsguiden er et frivilligt initiativ. Det er ikke meningen, at guiden skal konkurrere med, erstatte eller supplere andre eksisterende ESG-rapporteringsrammer.

Læs mere her

Kontakt

  • Josefine Jørgensen

    Konsulent, CSR og uddannelsespolitik

    4193 3141