Ny protokol inden for 'natural capital accounting' er på vej

Faglig nyhedMed 'Natural Capital Protocol' er der dannet et nyt internationalt initiativ, der har til formål at samle og udvikle en metode til at forstå, opgøre og værdiansætte virksomheders påvirkninger og afhængighed af naturen og dens ressourcer. Protokollen forventes at være klar i december, 2015.

CSR

Metoder til at forstå, opgøre og værdiansætte virksomheders påvirkninger og afhængighed af naturen og dens ressourcer er et område, der har udviklet sig meget inden for de seneste år, og en række internationale organisationer har arbejdet med forskellige tilgange.

Hen over sommeren annoncerede Natural Capital Coalition (NCC), at de har udvalgt World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) og International Union for Conservation of Nature (IUCN) som partnere i udviklingen af 'Natural Capital Protocol'.  Protokollen forventes at samle og harmonisere forskellige tilgange i et samlet rammeværk til gavn for virksomheder verden over. Protokollen giver dermed en international referenceramme til rapportering, samt et bedre grundlag for forståelse af risici, muligheder og konsekvenser for natur og miljø i forbindelse med forskellige forretningsbeslutninger. 

Læs mere om det nye konsortium her.