Septembers dilemma: To kunder med direkte mellemværende

Faglig nyhedDu har viden om forhold hos en kunde, der kan få afgørende betydning for værdiansættelsen af et tilgodehavende hos en anden af dine kunder. Hvad gør du, revisor?

En af dine mangeårige kunder inden for detailhandlen, Jensen ApS, har økonomiske problemer. Likviditeten er meget anstrengt, og der er risiko for, at selskabet må lukke. Du har derfor med din kundes ledelse været i banken med det formål at få udvidet selskabets kassekredit. Banken var desværre negativt stemt.

Dagen efter er du i gang med den afsluttende revision hos en anden af dine kunder, Hansen A/S, der er grossist og sælger til detailhandlere. Hansen A/S har et meget stort tilgodehavende hos Jensen ApS, og hvis Hansens A/S' tilgodehavende ikke modtages, havner selskabet i økonomiske vanskeligheder og må måske lukke.

Det går op for dig, at du sidder i et dilemma, idet du har afgørende viden fra Jensen ApS, som måske påvirker Hansen A/S' fremtid, herunder også den årsrapport du er ved at revidere. Hvad gør du revisor?

Du skal tage stilling til, hvilken af nedenstående svarmuligheder, du anser for mest hensigtsmæssig.

Svarfrist: Udløbet.

Vi samler alle svar sammen og udarbejder statistik på, hvordan svarene fordeler sig. Alle svar indgår anonymt i statistikken. Efterfølgende kommenteres resultatet af et medlem af FSR – danske revisorers etikudvalg, Anders Duedahl-Olesen og Thomas Krath Jørgensen, fagchef i FSR – danske revisorer.

Vær opmærksom på, at du skal afgive dit svar fra din computer, da vi har problemer med at modtage svar fra smartphones og tablets.

Kontakt

  • Thomas Krath Jørgensen

    Faglig chef - rapportering og udvikling, Statsautoriseret revisor

    4193 3148

FAKTABOKS

FSR – danske revisorer præsenterer en serie cases med titlen ’Månedens dilemma’. Hensigten er at inddrage medlemmerne i aktuelle faglige problemstillinger. Du opfordres derfor til at sætte et kryds i den svarmulighed, som du sandsynligvis ville vælge.