Velbesøgt arrangement om integreret rapportering

Faglig nyhedFSR – danske revisorer var den 23. januar vært for et debatmøde om Integreret Rapportering og IIRC’s begrebsramme. Den internationale begrebsrammen for integreret rapportering blev lanceret i december 2013 og med baggrund i dette bød eftermiddagen på indlæg fra Ian Ball, IIRC, og Susanne Stormer, Novo Nordisk. Præsentationerne blev fulgt op af spændende diskussioner og refleksioner fra både deltagere og indlægsholdere.

CSRRegnskab

CSR-udvalget under FSR – danske revisorer var torsdag den 23. januar 2014 vært for et velbesøgt eftermiddagsarrangement om Integreret Rapportering.

Ian Ball, IIRC, startede eftermiddagen med at præsentere begrebsrammen som IIRC (International Integrated Reporting Council) lancerede i december 2013, herunder baggrunden for begrebsrammen, aktørerne  bag, samt hovedelementerne i begrebsrammen.  Et af fokusområderne at understøtte virksomheder og organisationer i forhold til at kommunikere, hvordan de skaber værdi over tid. I sin præsentation beskrev Ian Ball derfor hvorledes begrebsrammen klassificerer forskellige ”kapitaler”, som alle kan have indflydelse på denne værdiskabelse. Et af budskaberne var i den forbindelse, at når virksomheder og organisationer ønsker at tænke integreret, er det vigtigt, at de tænker ud over hvad der normalt ses som ”kapital”. Interaktionen mellem disse ”kapitaler” internt samt hvordan de påvirkes eksternt, skaber baggrund for den enkelte virksomheds/organisations værdiskabelse over tid. Ian Ball kom i sin præsentation også ind på de vejledende principper, som skal understøtte en integreret rapport. Her blev der talt om nogle af de trade-offs virksomheder og organisationer skal forholde sig til.  

Hele Ian Ball’s præsentation kan findes her: ”IIRC -Integrated Reporting”. 


 

Præsentationen fra Ian Ball blev efterfulgt af indlæg ved Susanne Stormer, Novo Nordisk, som bl.a. gav deltagerne et indblik i hvordan Novo Nordisk arbejder med integreret rapportering. Virksomheden udgav sin første integrerede rapport allerede tilbage i 2004 og har med den baggrund høstet meget praktisk erfaring på området og har også deltaget i det internationale samarbejde i regi af IIRC-pilotprojektet. Susanne Stormer kom i sin præsentation ind på nogle af de overvejelser, problemstillinger og beslutninger, Novo Nordisk har stået og ikke mindst står overfor i relation til integreret rapportering.

Susanne Stormers præsentation kan findes her: ”Creating, capturing and communicating value - An integrated approach

Eftermiddagen sluttede af med rundbordsdiskussioner om emnet og efterfølgende god debat mellem indlægsholdere og deltagere.  

 

Læs mere om IIRC's begrebsramme her:
Læs FSRs nyhed om begrebsrammen her
Læs mere om IIRC og begrebsrammen her