EFRAG udsender diskussionsoplæg om indre værdis metode i koncernregnskaber

Faglig nyhedDen rådgivende regnskabsorganisation EFRAG fokuserer i et diskussionsoplæg på indre værdis metode i koncernregnskabet og rejser spørgsmål om metoden som konsoliderings- henholdsvis værdiansættelsesmetode.

Regnskab

Den europæiske rådgivende regnskabsorganisation, EFRAG, har udsendt et kortfattet diskussionsoplæg om brugen af indre værdis metode til regnskabsmæssig behandling af investeringer i associerede virksomheder og joint ventures i koncernregnskabet.

Formålet med diskussionsoplægget er at sætte fokus på relevante og aktuelle problemstillinger om brugen af indre værdis metode i koncernregnskaber og at indhente holdninger til metoden blandt EFRAG's interessegrupper.

Oplægget diskuterer indre værdis metode dels som en værdiansættelsesmetode ("measurement basis") og dels som en konsolideringsmetode ("one-line consolidation"). Der er en kort beskrivelse af historikken bag metoden, der oprindeligt hovedsageligt var anset som en konsolideringsmetode, men som efterhånden i øget grad anses for at være en værdiansættelsesmetode.

Desuden beskrives de seneste ændringer af - og forslag til ændringer af - regnskabsstandarden IAS 28, herunder høringsudkast ED/2012/3 ("Share of Other Net Asset Changes"), ED/2012/6 ("Sale or Contribution of Assets between an Investor and its Associate or Joint Venture") og ED/2013/10 ("Equity Method in Separate Financial Statements").

EFRAG ønsker kommentarer senest den 15. maj 2014.

Download EFRAG diskussionsoplæg: "EFRAG Short Discussion Series. The Equity Method: A Measurement Basis or Ole-line Consolidation?", januar 2014.

Download høringssvar fra FSR - danske revisorer til EFRAG vedrørende ED/2013/10, januar 2014.