IASB udsender fælles erklæring med investorer om værdien af regnskabsinformation

Faglig nyhedIASB har i samarbejde med førende kapitalforvaltere og investorer lanceret ’Investors in Financial Reporting programme’. Organisationerne er enige om, at høj kvalitet og gennemsigtig regnskabsaflæggelse er afgørende for at opbygge tillid på kapitalmarkederne og for at sikre pålidelige investeringsbeslutninger.

Regnskab

IASB lancerer ’Investors in Financial Reporting programme’ med støtte fra ledende medlemmer af de globale investorer. Erklæringen skal fremme en større deltagelse fra investorer til at udvikle de internationale regnskabsstandarder (IFRS). Organisationerne der indgår i samarbejdet er, Allianz Global Investors, APG Asset Management, AustralianSuper, BlackRock, Fidelity Worldwide Investment, Henderson Global Investors, Hermes Investment Management, Nomura Asset Management, PGGM Investments og UniSuper.

Centralt for erklæringen er vigtigheden af høj kvalitet og gennemsigtig rapportering for at opbygge tillid på kapitalmarkederne og for at fremme flere investeringsbeslutninger. Derudover er det centralt for erklæringen, at IASB fortsætter med at opsøge og overveje investorernes synspunkter i udviklingen af nye regnskabsstandarder. Til sidst fokuseres der på, at globale investorer synliggør deres engagement og, at de som ansvarlige investorer bidrager til udviklingen af høj kvalitet i regnskabsstandarderne.

De anførte organisationer erkender, at de som ansvarlige investorer, har en vigtig rolle at spille for opfyldelsen af målene i erklæringen. Det betyder bl.a.:

  • at de skal udveksle deres synspunkter og bidrage til udviklingen af standarder for regnskabsaflæggelse
  • at de har en forpligtelse til at samarbejde med IASB for at sikre, at investorernes perspektiver tydeligt kommer til udtryk og bliver inddraget i standardudstedelserne.

IASB slår fast, at målene i erklæringen er vigtige for dem, når de fastsætter standarder, og målene er afgørende for, at de kan opfylde deres rolle, som dem der sætter de globale standarder. Dette kan kun opnås ved hjælp af indsigt og erfaring fra investorerne i samfundet. For at IASB yderligere kan opfylde disse mål, forpligter organisationen sig til at blive ved med at indhente kommentarer fra investorer og overveje dem omhyggeligt og derved tage nødvendigt hensyn til dem i standarderne.