Hvordan skal IASB prioritere frem til 2020? Deltag i debatmøde!

Faglig nyhedVær med til at påvirke IASB’s arbejde på debatmøde i Dansk Regnskabsforum d. 25/11-15 hos DI. Repræsentanter fra IASB og EFRAG lægger op til debat om, hvordan arbejdet med internationale regnskabsstandarder prioriteres de kommende år.

Regnskab

Dansk Industri (DI) og FSR - danske revisorer inviterer til debatmøde i Dansk Regnskabsforum om IASB Agenda Consultation og Trustees Review.

IASB har lanceret en Agenda Consultation i efteråret 2015. IASB vil præsentere de påtænkte projekter for de kommende fem år, men ønsker dit input for at få de rigtige prioriteringer.

Agenda Consultation og IFRS Trustees Review vil blive præsenteret af Technical Director Peter Clark og Senior Technical Manager April Pitman, begge fra IASB. Endvidere vil direktør Saskia Slomp fra EFRAG give sit syn på IASB’s prioriteringer og lægge op til debat om, hvordan EFRAG bedst påvirker udviklingen i de kommende år.

Dette er en enestående mulighed for at give input til debatten om IASB’s arbejde og vejlede IASB og EFRAG om deres prioriteringer.

IASB’s arbejdsplan

IASB's nuværende arbejdsplan er opdelt i tre hovedkategorier, som afspejler de forskellige stadier i processen for udarbejdelse af standarder:

  • forskningsprojekter, som er designet til at hjælpe IASB til bedre at afdække problemområder i regnskabsaflæggelsen, og at overveje, om ændring er berettiget, før et projekt om en ny standard starter;

  • standardprojekter, hvor IASB går videre med et projekt for at levere grundlæggende forbedringer til IFRS, som sandsynligvis resulterer i ændringer af eksisterende krav eller indførelse af helt nye krav; og

  • vedligeholdelses- og implementeringsprojekter, hvor IASB finjusterer eller supplerer IFRS-standarder for at håndtere praktiske problemer eller manglende sammenhæng i anvendelsen af ​​standarder.

IASB vil især gerne høre interessenternes mening om, hvorvidt IASB har identificeret de rigtige problemstillinger, og om de har fundet den rette balance mellem egentlige forbedringer af IFRS versus finjustering af standarderne.

Fremtidens rapportering

Derudover vil statsautoriseret revisor Stig Enevoldsen på debatmødet præsentere FEE’s rapport om fremtidens rapportering. Denne session vil fokusere på konsekvenserne for regnskabsaflæggelse og virksomhedens økonomifunktioner af de nye tendenser i rapportering. Under sessionen vil Stig Enevoldsen inddrage konsekvenser af det af IIRC udsendte Framework om "Integrated Reporting" på udviklingen af det finansielle regnskab.

Formålet med denne session er at gøre det muligt for virksomhedens økonomifunktioner at forstå og diskutere konsekvenserne for det daglige arbejde.

Debatmødet vil blive ledet af Torben Johansen, viceformand i FSR – danske revisorer, regnskabsteknisk udvalg, og fagleder Kristian Koktvedgaard (DI).

 

Tilmeld dig i dag på e-mail jjn@di.dk med navn, titel, virksomhed, e-mail og telefonnummer.

Se invitationen her 


Se Power Pointet fra mødet her 

Se afstemningen fra deltagerne på mødet på EFRAG's spørgeskema om IASB's fremadrettede prioriteringer her