Standardkontoplan for små selskaber

Faglig nyhedErhvervsstyrelsen har udarbejdet et udkast til en standardkontoplan, som helt små selskaber frivilligt kan anvende i bogføringen. Hvis du ønsker at påvirke standardkontoplanens indhold, kan du sende dine bemærkninger og forslag til FSR – danske revisorer senest den 18. december klokken 12.

RegnskabSMV

Den valgfri standardkontoplan er tiltænkt virksomheder, der aflægger årsrapport efter årsregnskabslovens regler for små virksomheder (mikro-B) og er opbygget efter årsregnskabslovens skemakrav.  Standardkontoplanen er opstillet efter en artsopdelt resultatopgørelse og en balance i kontoform. Det endelige anvendelsesområde for standardkontoplanen er endnu ikke helt afklaret.

Hvis virksomheden vælger at anvende standardkontoplanen i bogføringen, kan virksomheden automatisk generere årsrapporten via upload af råbalancen i Erhvervsstyrelsens regnskabssystem Regnskab Basis. Standardkontoplanen kan dog også frivilligt anvendes i bogføringen, uden at virksomheden nødvendigvis behøver at indberette årsregnskabet via Regnskab Basis.

Vi modtager gerne dine bemærkninger og forslag senest tirsdag den 18. december klokken 12. Send til Ole Steen Jørgensen: osj@fsr.dk

Se udkast til standardkontoplan

Læs mere om standardkontoplan og Regnskab Basis

Kontakt

 • Jan Brødsgaard

  Fagkonsulent - cand.merc.aud.

  3369 1060
 • Ole Steen Jørgensen

  Chefkonsulent - cand.merc.aud.

  3369 1026
  4193 3126