Oplever du problemer med XBRL-indberetningen?

Faglig nyhedErhvervsstyrelsen oplyser, at nogle revisorer for tiden oplever problemer med XBRL-indberetningen af årsrapporter i system til system-løsningen. Problemerne kan skyldes, at Erhvervsstyrelsen har lukket ned for en del af de krypteringsformer, som kan anvendes ved indberetningen. Her kan du læse styrelsens nyhedsbrev, der informerer om de tekniske ændringer.

RegnskabDigitale regnskaber

Den 29. august informerede Erhvervsstyrelsen om, at en række krypteringsformer ikke længere tillades ved indberetning af årsrapporter i system til system-løsningen. Læs styrelsens nyhedsbrev her:

 

Den 29.08.2018

Teknisk ændring for system til system-brugere 

For at forbedre sikkerheden med kommunikationen med Erhvervsstyrelsen, lukkes der for en delmængde af de krypteringsformer, som Erhvervsstyrelsen tillader.

Dette kan muligvis påvirke system til systembrugere, hvilket betyder, at de ikke kan foretage indberetning af årsrapporten.

Teknisk er der tale om, at følgende krypteringsformer ikke længere tillades:

  • TLS 1.0, 
  • TLS 1.1
  • kryptering med 128 bit

Nyere browsere understøtter alle de høje krypteringer, mens ældre versioner af eksempelvis java ikke gør det. Eksempelvis kan OpenJDK 1.7.0_191 og OpenJDK 1.8.0_152 håndtere kravene.

Opleves en sslhandshake fejl, så kan det skyldes, at der benyttes en ældre version, og java versionen skal derfor opgraderes.

Ændringerne træder forventeligt i kraft den 2. oktober 2018, men de kan allerede nu testes i styrelsens preprod-system.

Hvis du har nogle spørgsmål mm., kan du kontakte Erhvervsstyrelsens kundecenter på tlf. 35 29 10 00.