IFAC udsender "Audit Practice Alert" om revision af dagsværdier

Faglig nyhedI lyset af den finansielle krise har IFAC udsendt en "Audit Practice Alert": "Challenge in Auditing Fair Market Value Accounting Estimates in the Current Market Environment". Den udsendte vejledning sætter fokus p...

I lyset af den finansielle krise har IFAC udsendt en "Audit Practice Alert": "Challenge in Auditing Fair Market Value Accounting Estimates in the Current Market Environment".

Den udsendte vejledning sætter fokus på de områder i de internationale revisionsstandarder og dermed også i de danske revisionsstandarder, der er særlig relevante ved revision af estimerede dagsværdier i perioder, hvor der er stor usikkerhed i de relevante markeder.

I vejledningen henvises til den af PIOB netop godkendte ISA 540 "Auditing Accounting Estimates, Including fair Value Accounting Estimates and Related Disclosures", der, selvom den først træder i kraft i december 2009, indeholder flere retningslinier, der kan hjælpe revisor ved planlægning af revision af regnskaberne for 2008. Opdateringen af ISA 540 er blandt andet påvirket af de ændringer, der i løbet af 2007 skete i det finansielle markeder.

Vejledningen er først og fremmest, men ikke udelukkende, relevant for virksomheder, der har investeringer i finansielle instrumenter.

Henvendelse om IFACs "Audit Practice Alert" kan rettes til FSR's sekretariat - Lisbeth Kjersgaard på telefon 3393 9191.

Staff_Audit_Practice_Alert.pdf (190 K )