Rådgiver du om business angels som finansieringsløsning?

Faglig nyhedPåstand: Dine kunder kigger oftest kun på banken som finansieringskilde. Du kan med fordel rådgive dine kunder om andre finansieringsmuligheder, herunder business angels.

FinansieringSMV

Når virksomhederne søger finansiering, ser de oftest på banken som hovedfinansieringskilde. Men for mange virksomheder er banken ikke en reel mulighed som finansieringskilde, da de eksempelvis ikke har nok egenkapital, ingen positiv økonomisk historik eller ikke kan stille tilstrækkelig sikkerhed for et eventuelt lån.

Her kan det være relevant at rådgive dine kunder om muligheden for at afsøge mulighederne for at få en business angel ombord.

Rådgiv om fordele og ulemper ved business angels

En fordel ved at få investering fra en business angel kan eksempelvis være, at virksomheden oftest får en aktiv ejer ind. Og da business angels typisk investerer inden for brancher, hvor de selv har relevant erfaring, kan de bibringe værdifuld viden og erfaring til virksomheden. Det kan samtidig for nogle være en ulempe at få en aktiv ejer ind, idet iværksætteren skal afgive ejerandele og indflydelse og at en business angel måske har en anden tidshorisont og afkastkrav for deres investering, end iværksætteren selv har. 

Få et indblik i hvad en erfaren business angel lægger vægt på, når han skal investere i en virksomhed og hvor han oftest ser plads til forbedring.

”For mig er det vigtigt, at der er den rette kemi mellem founder, teamet og mig som investor, inden jeg investerer i en virksomhed. At investere i en start up er den største risikable investering af alle. Derfor stiller jeg krav før jeg investerer i en virksomhed. På Finansieringsdagen fortæller jeg om hvad jeg kigger på, når jeg skal investere og hvor du som revisor kan være med til at gøre en forskel.” – Kristian Busk Mouritzen, CEO i Busk Mouritzen Holding ApS

Deltag i Finansieringsdagen i Horsens d. 14. november 2019. Læs mere her

Finansieringsdagen afholdes også i København d. 27. november 2019, hvor du kan møde business angel Charlotte Aaby Smith, direktør PA Smith ApS. Læs mere her

 

Afstemning

Hvad er det vigtigste, når man vil skaffe kapital til at vækste?