Momsindberetning uden genindtastning

Faglig nyhedSkattestyrelsen har åbnet for en ny teknisk løsning, som gør det muligt at få forud-udfyldt momsindberetningen med data fra eksempelvis et regnskabsprogram. Ved at bygge løsningen ind i sit system sparer man den manuelle genindtastning af momstallene.

Skat

En ny løsning fra Skattestyrelsen gør det muligt at indberette moms på åbne momsperioder direkte fra eksempelvis et regnskabsprogram til virksomhedens TastSelv Erhverv.

Løsningen er en del af Skattestyrelsens API-løsning til momsindberetning, også kendt som NemVirksomhed, der er en samlet betegnelse for de 3 API-løsninger, der henvender sig til eksempelvis udbydere af regnskabsprogrammer.
Løsningen gør det muligt for udbyderne at sende data fra regnskabsprogrammet direkte til Skattestyrelsens momsindberetning.

I praksis tilbyder løsningen en ’bro’ fra fx regnskabsprogram til momsindberetningen.
Hvis Skattestyrelsens løsning bygges ind i et regnskabsprogram, vil det være muligt at præsentere brugeren for et link/en knap, der fører indberetteren direkte til momsindberetningen hos Skattestyresen, der er blevet udfyldt med data overført fra regnskabsprogrammet.
Indberetteren bliver derefter bedt om at godkende tallene på skat.dk. Løsningen sparer dermed brugeren for den manuelle genindtastning af momstallene.
Derudover er det muligt, at vise kvitteringen for indberetningen direkte i regnskabsprogrammet.

Formålet med løsningen er at gøre det hurtigere for virksomhederne at indberette moms, samt gøre det nemmere for dem at huske, hvornår de skal indberette moms.
 

Læs mere om løsningen på Skattestyrelsens hjemmeside

Skattestyrelsen har gjort information om den tekniske implementering tilgængelig på GitHub