Virksomhedsguide som en hjælp til iværksættere og virksomheder

Faglig nyhedErhvervsstyrelsen har udsendt Virksomhedsguiden som et nyt digitalt redskab, der skal give bedre adgang til vejledning og information om opstart, drift og udvikling af virksomhed.

Virksomhedsret

Virksomhedsguiden blev udsendt i juni 2019 og giver indblik i relevante selskabsretlige love og regler og vejleder om forretningsudvikling. Samtidig giver Virksomhedsguiden overblik over de tilbud, der udbydes på tværs af den offentlige erhvervsfremmeindsats.

Virksomhedsguiden samler vejledninger på tværs af forskellige myndigheder og erhvervshuse.

Virksomhedsguiden indeholder desuden en række skabeloner til stiftelsesdokumenter, vedtægter, budgetter, forretningsplaner og kontrakter. Indholdet i skabelonerne udgør ikke juridisk rådgivning, og det kan være nødvendigt for en iværksætter at søge rådgivning hos en revisor eller advokat.

Derudover har Erhvervsstyrelsen oprettet et skema over de forskellige virksomhedsformer. Skemaet giver et godt overblik over mulighederne for dem, som ønsker at stifte virksomhed.

Erhvervsstyrelsen vil løbende opdatere og videreudvikle virksomhedsguiden for at give virksomheder og iværksættere relevant vejledning af høj kvalitet.

Du kan læse Erhvervsstyrelsens omtale af Virksomhedsguiden her.

Du kan tilgå den nye Virksomhedsguide her.