Portræt af Mathias Dam Christensen

FSR Studerende tegner et portræt af den nye generation af revisorer og medarbejdere inden for økonomibranchen, og som netop er færdiguddannet som cand.merc.aud. Her kan du læse om Mathias Dam Christensen, der vandt andenpræmien ved Danica Prisen 2018 og er revisortrainee hos EY.

Hvorfor valgte du at læse cand.merc.aud.?

Jeg valgte at læse cand.merc.aud. på grund af de mange muligheder, som uddannelsen giver. Man får et tværfagligt indblik i både revision, regnskab, erhvervsret og skatteret, som giver mulighed for at overskue teoretiske problemstillinger. Det medvirker, at man ikke låser sig fast i én bestemt branche, men at man i stedet har mulighed for bl.a. at gå revisions-, rådgivnings- eller selskabsvejen. Det var det, som tiltalte mig mest ved uddannelsen.

Hvordan ser dit drømmejob ud?

Jeg er stadig grøn i faget, og jeg ved derfor ikke, hvordan min eksakte drømmestilling ser ud. Selvom det kan lyde banalt, ved jeg dog allerede, at drømmejobbet for mig er et sted, hvor jeg er glad for at gå på arbejde. Det er en følelse, som er afhængig af mange forskellige faktorer. Min drømmestilling skal indeholde en varierende hverdag samt spændende problemstillinger. Det skal være et arbejde, som både indeholder tal, teori og social interaktion med kunder og kolleger.

Hvad lægger du mest vægt på i forhold til dit arbejdsliv?

Jeg lægger stor vægt på det sociale, og at både kolleger og jeg selv trives på arbejdspladsen. Det skal være sjovt at gå på arbejde, hvilket det vil være, hvis man har gode kolleger. Dermed kan selv de mindre spændende opgaver blive sjove.