Danske virksomheder fanget i likviditetsklemme

FSR - danske revisorer

Det er lidt af et skrækscenarie, som mange af landets små og mellemstore virksomheder befinder sig i. Deres kunder kræver længere betalingsfrister, samtidig med at deres banklån er blevet genforhandlet med dårligere betingelser i det seneste år. Dermed er virksomhederne presset på likviditeten fra to sider på samme tid.
Det er den klokkeklare konklusion i en større undersøgelse fra revisorforeningen FSR – danske revisorer, hvor 192 revisorer har deltaget, skriver Berlingske.

»Virksomhederne er fanget i et krydspres mellem krav fra kunderne, der vil have længere betalingsfrister, og pres fra bankerne om at stille større sikkerhed, øget dokumentation og højere renter. Adgang til finansiering er en af de væsentligste vækstdrivere i virksomhederne, og derfor er det alvorligt for virksomhederne, i særdeleshed de små og mellemstore virksomheder. Hvis der skal skabes job, så er de små og mellemstore virksomheder afgørende, og i det lys er kreditklemmen helt klart en udfordring,« siger Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR – danske revisorer, til Berlingske.