Dyrere revision for erhvervslivet

Revision

EU Kommisionens forslag om at forbyde revisorer at rådgive og revidere samme virksomhed, møder modstand hos brancheforeningen FSR - danske revisorer, der blandt andet mener, at forslaget betyder at virksomhederne får flere omkostninger og går glip af værdifuld rådgivning. Det skriver Berlingske.
»Danske virksomheder bruger i stort omfang deres revisor som rådgiver. Det vil den franske kommissær nu forbyde,« siger Morten S. Renge, formand for FSR - danske revisorer. 
EU-Kommissionen lægger ikke selv skjul på, at EU-kommissær Michel Barniers forslag giver højere omkostninger hos både de reviderede banker, forsikringsselskaber og børsnoterede selskaber og hos revisionsbranchen selv. Af Barniers forslag fremgår det direkte, at det vil medføre højere omkostninger for virksomhederne, når de skal til at sende deres revisionsopgave i udbud. Det samme gør kravet om, at virksomheder skal tvinges til at skifte revisor hvert sjette år, hvis de kun har én revisor. Eller hvis de vælger at have to revisorer for at kunne udskyde rotationen hvert niende år.
EU-Kommissionen mener til gengæld, at en stribe andre forhold i forslaget vil lempe de administrative byrder. Det gælder ikke mindst for små og mellemstore virskomheder, som ifølge Kommissionens udspil kan se frem til en mindre omfattende revision, skriver Berlingske.