EU-kommissionen vil slagte revisionsgiganter

Revision

I et lækket udkast til forslag fra EU-kommissionen, som Financial Times har fået fingrene i, fremgår det, at de store revisionsselskaber kommer til at stå for skud i den omfattende reform af EU's revisionsregler skriver Børsen. EU-kommissionen lægger op til at der skal være en skarpere opdeling af revisionsydelserne og rådgivningsydelserne. Der er tale om en hidtil uset kraftig indgriben i revisionsbranchens vilkår.

Revisionsselskaber skal tvinges til at vinke farvel til al rådgivningsforretning, der ikke har med deres kerneopgave revision at gøre. Samtidig skal de større revisionsselskaber indstille sig på at dele store dele af deres opgaver med deres mindre rivaler.

Mens der er forskellige holdninger til Kommissionens nye initiativ hos de enkelte selskaber der omtales i artiklen, er der ingen tvivl hos FSR – danske revisorer. 

“Der er intet galt med målsætningen for EU-Kommissionens kommende forslag. Den bakker vi fuldstændig op om. Problemet er, at virkningen af det, de lægger op til, kommer til at være stik modsat,” siger formand for FSR – danske revisorer, statsautoriseret revisor Morten S. Renge.

Han peger i den forbindelse bl.a. på, hvordan f.eks. kravet om, at revisorer kun må beskæftige sig med revision, ikke bare betyder, at rådgivningen bliver dyrere for virksomhederne, men også at den meget grundige viden, man opnår som revisor, og som kan udnyttes til rigtig mange andre ting også, går fuldstændig tabt.