Minister vil forenkle skatteregler

Skat

Efter Jyllands-Posten berettede om et årti af forkert opkrævet skat af 230.000 selvstændige, bebuder skatteminister Thor Möger Pedersen nu at skattereglerne er for komplicerede og skal forenkles.   Flere aktuelle sager har vist at skattereglerne er så komplicerede, at end ikke Skat er i stand til at efterleve dem.

Ministerens udmelding kommer, dagen efter at Jyllands-Posten kunne fortælle, at Skat i 10 af de seneste 11 år har opkrævet en forkert skat hos landets 230.000 selvstændige i virksomhedsordningen og kapitalafkastordningen.

Det område fortjener i sig selv et eftersyn, mener ministeren.

Det er en af landets førende skatteeksperter helt uenig i. ”Lige præcis virksomhedsordningen volder ikke mange problemer i praksis og giver ikke anledning til mange sager mellem Skat og skatteyder,” siger John Bygholm, formand for skatteudvalget i FSR – danske revisorer.

I stedet peger han på, at der er behov for at forenkle reglerne på en række andre områder. ”Mange af de mest komplicerede regler er indført for at regulere virksomheder, som opererer i flere lande, herunder kapitalfonde. Men reglerne begrænser sig meget sjældent til kun at berøre dem. Bl. a. her kunne man ønske sig en regelforenkling,” fortsætter John Bygholm.