Investor: Årsregnskaber ligner reklamebrochurer

MedlemsnyhedBørsen.dk, 17. september 2012

FSR i medierne

Virksomheders årsregnskaber får kritik fra investorerne i en ny undersøgelse af FSR – danske revisorer, skriver Børsen.dk.

I undersøgelsen har FSR – danske revisorer spurgt 100 professionelle investorer om deres holdninger til årsregnskaberne, og resultaterne viser, at virksomhederne mangler oplysninger om risiko og fremtidsplaner og i stedet bruger investorernes tid på lange, glitrede årsrapporter.

"Investorerne er en stor og vigtig brugergruppe. Så for virksomhederne er der noget at se på i den her problemstilling. Men det er virksomhedernes ledelse, der beslutter, hvor meget de vil skrive om risici. Og det, som investorerne peger på, er nok noget meget mere uddybende," siger Jan Peter Larsen, formand for FSR – Danske Revisorers regnskabstekniske udvalg, til Børsen.

Undersøgelsen peger også på, at investorerne selv ser årsrapporten som det vigtigste værktøj, når de skal vurdere et selskab. Jan Peter Larsen forstår derfor godt deres frustration.

"Jeg synes generelt ikke, at danske virksomheder er for dårlige til at beskrive risikoen. Men det er klart, at hvis man tager investorbrillerne på, så kan man altid ønske sig noget mere, og i det lys er jeg da enig i, at der er plads til forbedringer," siger han.


Også bragt af: Børsen, BUREAUBIZ.dk.

 

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147