Bagmandspolitiet kræver hårdere straffe til rådgivere

MedlemsnyhedBerlingske, 23. maj 2012

FSR i medierne
Står det til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, Jens Madsen, skal det være nemmere at fratage revisorer, ejendomsmæglere og advokater deres tilladelse til at drive deres erhverv, skriver Berlingske.

”Det er stadig nødvendigt at have effektive sanktioner over for rådgivere, der svigter deres opgave. Det er i praksis stadig vanskeligt at få rådgiverne frakendt retten til at drive deres erhverv,” siger Jens Madsen til Berlingske.

Formand Morten Speitzer fra FSR – danske revisorer fremhæver, at det allerede muligt at udstede bøder til enkelte revisorer på op til 350.000 kr. og op til 750.000 kr. til virksomheder. Gennem Revisornævnet er det samtidig muligt at fratage bestikkelsen i op til fem år. Ifølge Morten Speitzer er det dog kun enkelte revisorer, der inden for de sidste ti år har fået frataget deres beskikkelse.

Lars Bo Langsted, Juridisk professor ved Aalborg Univeristet, er uforstående over for Jens Madsens ønsker på revisorområdet, fordi der i forvejen bliver ført nøje tilsyn med revisorerne.

”Jens Madsen er herre over, om der skal køres straffesager mod, så det handler vel bare om, at han rykker ud og kører nogle flere sager, hvis han mener, der er begået fejl,” siger Lars Bo Langsted til Berlingske.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147