Revisorer: Mindre virksomheder er hårdt pressede

MedlemsnyhedJyllands-Posten, 25. april 2012

FSR i medierne
Dansk erhvervsliv står samlet i en appel til Folketinget og danske EU-parlamentarikere. Her problematiserer Ulla Brandt, chefkonsulent i Dansk Erhverv, Kristian Koktvedgaard chefkonsulent i Dansk Industri, og Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR - danske revisorer, EU-Kommissionens forslag, som vil tvinge virksomheder til rotation af revisionsfirma hvert sjette år.

På trods af omfattende modstand fra investorer, virksomheder og myndigheder i hele Europa, har EU-Kommissionen ikke taget kritikken til efterretning.

Det er især forslaget om, at forbyde revisorer både at yde revision og rådgivning for samme kunde, der vil have store økonomiske konsekvenser for virksomhederne.

”Alt sammen forslag, der vil virke effektivt uden at læsse en stor regning over på erhvervslivet.
Vi mener ikke, at virksomhederne har gavn af de forslag, som kommissionen har lagt frem. I værste fald risikerer forslagene at skade det opsving, som vi alle håber er på vej.
Det er der ingen, der kan være tjent med,” skriver Ulla Brandt, Kristian Koktvedgaard og Tom Vile Jensen i Jyllands-Posten.and i FSR – danske revisorer til Berlingske.