Deloitte må lukke juraafdeling

MedlemsnyhedJyllands-Posten, 14. marts 2012

FSR i medierne

Deloitte har lukket sin juridiske afdeling med omgående virkning. Lukningen sker efter en strid med advokaternes øverste organ, Advokatsamfundet, om brugen af titlen ”advokat”, skriver Jyllands-Posten. 

Ifølge Erik Holst Jørgensen, adm. direktør for Deloitte, betyder lukningen af koncernens juridiske afdeling tab af en ”betydelig” millionomsætning.

Charlotte Jepsen, adm. direktør for FSR – danske revisorer, frygter ikke, at lukningen hos Deloitte, vil påvirke andre revisionsselskaber:

”Grundlæggende må et revisionsfirma efter vores opfattelse gerne yde juridisk rådgivning alt det, den vil. Advokaterne har kun monopol på at kunne drive advokatvirksomhed og på at føre retssager. Det er interessant, om Advokatsamfundet også vil gøre indsigelser over for advokater, der er ansat i f.eks. den finansielle sektor, i fagbevægelsen og i erhvervsorganisationerne,” siger Charlotte Jepsen til Jyllands-Posten.

Torben Jensen, Generelsekretær for Advokatsamfundet, udtaler til Jyllans-Posten, at de i øjeblikket holder skarpt øje med brugen af advokattitlen hos flere virksomheder inden for rådgivningsbranchen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147