Erhvervsobligationer til mindre virksomheder er hot

MedlemsnyhedBusiness.dk, 21. august 2012

FSR i medierne

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har planer om, at et nyt obligationsmarked for mindre virksomheder skal afhjælpe kapitaltørken. Det vurderer FSR – danske revisorer og DI er den rigtige vej at gå, skriver Berlingske Business.

Ole Sohn forventer, at et udvalg om få måneder kan fremlægge en model for, hvordan virksomheder kan skaffe finansiering via erhvervsobligationer. Det har ellers hidtil kun været muligt for store virksomheder. Ole Sohn har givet udtryk for, at han håber, det vil være muligt at få kapital fra pensionsbranchens enorme pengetanke i arbejde hos mindre virksomheder.

Administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, understreger vigtigheden i at afsøge muligheder for alternative finansieringskilder i den aktuelle situation, hvor bankerne holder mere på pengene.

»Jeg synes, at det er positivt, at Ole Sohn reagerer og vil udvide mulighederne for finansiering. En puljeordning for erhvervsobligationer kan være en god mulighed. Det er i den sammenhæng vigtigt, at det bliver lettilgængeligt og ukompliceret at deltage,« siger hun.