Hver anden får et nej i banken

MedlemsnyhedBørsen.dk, 28. november 2012

FSR i medierne
Den kommende ordning med erhvervsobligationer vil løsne kreditklemmen, men ordningen er skruet sådan sammen, at de små og mellemstore virksomheder forbigås. Det vurderer landets revisorer i en rundspørge af FSR – danske revisorer, skriver Børsen.dk.

I rundspørgen vurderer over halvdelen af FSR – danske revisorers medlemmer, at små og mellemstore virksomheder i vid udstrækning ikke vil få bedre adgang til finansiering end nu.

"Ordningen vil især komme de mellemstore og helt store virksomheder til gavn. Over halvdelen af revisorerne vurderer, at det primært vil være virksomheder med over 250 ansatte, der vil få mulighed for at bruge ordningen," siger erhvervspolitisk direktør i FSR - danske revisorer, Tom Vile Jensen, til Børsen.dk.

Det er dog også revisorernes klare vurdering, at den kommende ordning med erhvervsobligationer vil løsne kreditklemmen.

"Hovedparten af revisorerne i vores undersøgelse vurderer, at virksomhedsobligationer kan bidrage til, at flere virksomheder vil få adgang til finansiering. Det er meget positivt, men det er dog samtidig vurderingen, at det vil kræve en eller anden form for garanti fra staten for at få løbet ordningen i gang. Revisorerne forventer nemlig ikke, at markedet kan klare det selv," siger Tom Vile Jensen.

Han understreger, at de mindste virksomheder vil have behov for særlig hjælp efter den nye ordning.

"Opstart af en obligationsordning vil trods alt være forbundet med en del omkostninger – også selvom omkostningerne fordeles ud på flere virksomheder. Så vi har stadig en stor opgave med fortsat at hjælpe de mange mindre virksomheder med færre end 250 ansatte," siger Tom Vile Jensen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147