Kritik af investeringsvindue

MedlemsnyhedBørsen.dk, 30. november 2012

FSR i medierne
70 % af landets revisorer mener, at regeringens investeringsvindue risikerer at blive en fuser. Det viser en analyse foretaget af FSR – danske revisorer, skriver Børsen.dk.

Syv ud af ti revisorer tror ikke, at investeringsvinduet vil fremrykke virksomhedernes investeringer i 2012 og 2013. Der findes ingen officielle tal for investeringsvinduets effekt endnu, men revisorerne er netop nu i gang med at revidere virksomhedernes årsregnskaber, og meldingerne herfra tyder på, at vinduet vil spille fallit.

Erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen, vurderer på den baggrund, at det bliver en udfordring for regeringen at nå målsætningen om 7500 nye jobs som følge af investeringsvinduet.

"Det virker meget optimistisk, at investeringsvinduet skaber 7500 arbejdspladser. Sandsynligheden er, at det her ikke vil give ret mange investeringer," siger Tom Vile Jensen.

Den reelle besparelse ved at benytte investeringsvinduet er for lille til, at det vil fremrykke investeringerne. Det fremhæver halvdelen af revisorerne i analysen.

"Hvis en virksomhed anskaffer en ny maskine til 100.000 kr., så får virksomheden det første år en nettobesparelse på 937 kr. og 50 øre. Over hele maskinens afskrivningsperiode sparer virksomheden 3750 kr. Den reelle besparelse er for lille til, at virksomhederne vil ændre investeringsadfærd," siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen. 

Finansminister Bjarne Corydon afviser, at investeringsvinduet bliver en fuser. Han vil ikke ændre ordningen.


Også i: Effektivt Landbrug

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147