Politisk harme over slap regnskabskontrol

MedlemsnyhedJyllands-Posten, 26. oktober 2012

FSR i medierne
Politikere kræver nu, at erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) skal forklare den manglende kontrol af regnskaber, efter det er kommet frem, at regnskaber ryger igennem Erhvervsstyrelsens kontrol, selvom revisor har slået alarm. Det skriver Jyllands-Posten. 

Dansk Folkeparti mener ikke, det kan være rigtigt, at myndighederne ikke griber ind, når bogføringen sejler, og kræver, at Annette Vilhelmsen forklarer sig over for Folketingets retsudvalg. Også Enhedslisten udtrykker bekymring over tendensen til Jyllands-Posten.

Kurator Anne Birgitte Gammeljord mener dog, at Erhvervsstyrelsen blot følger en politisk beslutning om at lette de administrative byrder, og hun kritiserer derimod landets revisorer for at påtegne selv misvisende regnskaber. Den kritik får svar på tiltale af revisorerne.

”Revisor gør opmærksom på de problemer, der er, for eksempel hvis bogføringen mangler, og regnskabet derfor ikke er korrekt. Det er et meget vigtigt budskab til offentligheden, og jeg kan ikke se, hvad alternativet skulle være,” siger adm. direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, til Jyllands-Posten.

Annette Vilhelmsen erkender, at kontrollen er mangelfuld, men forventer en bedring, når indberetning fra næste år for de fleste selskaber skal foregå digitalt.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147