Revisorer: En udfordring at arbejde for banker

MedlemsnyhedRitzaus Bureau, 5. november 2012

FSR i medierne

I kølvandet på det uventede Tønder-krak er blikket blevet rettet mod revisorerne, som svigter deres opgave i banker. Sådan lyder kritikken, skriver Ritzaus Bureau.

Revisorerne får kritik for ikke at være gode nok til at holde øje med den finansielle sektor. Men ifølge revisorbranchen gør finanskrisen og en stadig mere omfattende lovgivning, at det er mere kompliceret at revidere banker.

”Det er blevet mere komplekst at revidere de finansielle virksomheder med den øgede lovgivning og den finansielle krise, som gør det særligt udfordrende,” siger Lars Rhod Søndergaard, formand for det Finansielle Udvalg i FSR – danske revisorer og partner i revisionsselskabet KPMG.

Lars Rhod Søndergaard fra FSR – danske revisorers Finansielle Udvalg erkender, at revisorerne sommetider kan fejle forud for et bankkrak, men advarer mod at generalisere.

”I nogle af sagerne er det muligt, at revisorerne ikke har opfyldt deres rolle. Det er domstolene ved at vurdere i nogle af sagerne, men det er langt fra alle sagerne, hvor der er tale om, at revisor eventuelt har svigtet,” siger han.


Også i: Dr.dk, Politiken.dk, NordvestNyt.dk, SkiveFolkeblad.dk, Information.dk, Sn.dk, Avisen.dk, Nordjyske.dk, Lorry.dk (TV2 Lorry), TV2Oj.dk, (TV2 Østjylland), FyensStiftstidende.dk, EkstraBladet.dk, TV2Fyn.dk, Horsens Folkeblad.dk, Folketidende.dk (Lolland-Falsters Folketidende), AOH.dk (Alt om Herning), Børsen.dk, TV2 News 17 Finans, Flensborg-Avis.de, DR1 TV-Avisen 21.30, TVSyd.dk, Midtjyllands Avis