Skrappere EU-krav skal forhindre bankkrak

MedlemsnyhedJydskeVestkysten, 13. november 2012

FSR i medierne

Krakket i Tønder Bank føjede et pengeinstitut til listen over banker, der er gået konkurs med en blank påtegning. Emilie Turunen (SF), medlem af Europa-Parlamentet, siger, at bedre uddannelse af revisorerne er afgørende for, at der kan sættes ind over for usunde forretninger i tide. Det skriver JydskeVestkysten.

Samtidig foreslår Emilie Turunen, at virksomhederne tvinges til at skifte revisor hvert sjette år. Den tvungne rotation er en del af et forslag, som EU-Kommissionen præsenterede sidste år, der skal stramme reglerne for revisionsarbejde i EU.

Revisor- og erhvervsbranchen advarer dog om, at forslaget vil koste virksomhederne dyrt – uden at øge kvaliteten i revisionen.

”Det koster, hver gang en ny revisor skal sættes ind i tingene. Ingen undersøgelser viser, at tvungen rotation af revisionsvirksomheder giver en bedre revision. Derimod går den viden, som revisoren har opnået om virksomheden, tabt,” siger fagkonsulent Henrik Carmel fra FSR – danske revisorer til avisen.

Kommissionens forslag er pt. til forhandling mellem Ministerrådet og EU-Parlamentet, og FSR – danske revisorer har som modsvar fremlagt 15 forslag, der skal hæve kvaliteten af revisionen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147