Trængte virksomhedsejere tager ulovlige lån

MedlemsnyhedPolitiken, 15. juli 2012

FSR i medierne
En rundspørgen blandt FSR – danske revisorers medlemmer viser, at et stigende antal virksomhedsejere tager ulovlige lån i deres egen virksomhed, skriver Politiken.

Blandt de adspurgte svarer 6 ud af 10, at de har givet flere supplerende oplysninger til regnskaberne i 2011 i forhold til regnskaberne i 2010. Næsten 8 ud af 10 svarer samtidig, at de supplerende oplysninger skyldes ulovlige aktionærlån.

”Jeg er glad for, at revisorerne lever op til lovkravene og påpeger, når der er problemer.
Men det sker selvfølgelig på en kedelig baggrund”, siger Morten Speitzer Renge, formand i FSR – danske revisorer, til Politiken og fortsætter:

”Jeg er ret overbevist om, at forklaringen på de mange ulovlige aktionærlån skal findes i den økonomiske situation i samfundet og i virksomhedsledernes privatøkonomi. Det er tillokkende at låne i virksomheden, når du ikke længere kan låne i banken”.

De ulovlige aktionærlån har gennem en årrække været udbredt i det danske erhvervsliv.

”Vi taler om en ganske betydelig mængde af ulovlige aktionærlån, som vel at mærke har været stigende. Det kan være udtryk for, at myndighederne ikke gør nok ved problemerne”, siger Morten Speitzer Renge til Politiken.   

Også i: Epn.dk (Erhverv På Nettet) 15-07-2012

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147