Ulovlige aktionærlån florerer i byggeriet

MedlemsnyhedLicitationen – Byggeriets Dagblad, 19. oktober 2012

FSR i medierne

Bygge- og anlægssektoren tegner sig for en andenplads i det samlede regnskab over antallet af ulovlige aktionærlån. Det viser FSR – danske revisorers analyse af udviklingen i ulovlige aktionærlån, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Når det gælder ulovlige aktionærlån, ligger bygge- og anlægssektoren på en andenplads med anmærkninger i 12,3 procent af regnskaberne.

I september 2012 vedtog Folketinget, at ulovlige aktionærlån optaget den 14. august eller senere nu er skattepligtige som udbytte af løn, hvis det er optaget af aktionærer med bestemmende indflydelse. Adm. direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, er tilfreds med, at der gribes ind over for det stigende antal ulovlige lån.

”Jeg er først og fremmest glad for at kunne konstatere, at revisorerne hejser et advarselsflag i regnskabet, når der er et ulovligt lån i selskabet. Hidtil har det dog knebet med opfølgning fra myndighedernes side. Nu har man så fra politisk hold sat fokus på problemet og vedtaget en skattereform, der efter alt at dømme sætter en effektiv stopper disse aktionærlån, fordi de nu bliver beskattet som løn eller udbytte. Det er jeg tilfreds med,” siger hun til Licitationen.


Også bragt af: Ritzaus Bureau

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147