Virksomheder for pressede til at investere

MedlemsnyhedBørsen.dk, 31. december 2012

FSR i medierne

En undersøgelse fra FSR – danske revisorer viser, at virksomhederne ikke vil bruge nye lån til at øge investeringerne, men snarere til at sikre driften. Det skriver Børsen.dk.

Revisorerne tvivler på regeringens forventninger om øgede investeringer og mener, at virksomhederne i højere grad vil bruge nye lån til at dække deres driftsunderskud end til at foretage investeringer i innovation, forskning og udvikling.

"2013 kan godt gå hen også at blive 2000 og træls," siger FSR – danske revisorers erhvervspolitiske direktør, Tom Vile Jensen, med henvisning til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers (R) omtale af 2012.

"Den kapital, der måtte blive tilført i form af lån og kreditter, vil blive brugt til at køre forretningen videre. Det er ikke noget, der vil blive brugt til investeringer i nye maskiner eller it. Det er som at forlænge verden med brædder," siger Tom Vile Jensen til Børsen.dk.

Regeringen forsøger at afhjælpe investeringskrisen med det såkaldte investeringsvindue, men FSR – danske revisorers undersøgelse viser i tråd med prognoser fra Dansk Erhverv, at virksomhederne i højere grad vil bruge lånene til at holde forretningen kørende.

"At man bruger sine lån til at holde forretningen gående, er der ikke noget forkert i. Men det vidner ikke om noget særligt offensivt erhvervsliv. Det er en defensiv dagsorden," siger Tom Vile Jensen. Han tvivler således på, at der kommer gang i investeringerne.

"Pengene vil primært gå til at videreføre eksisterende aktiviteter. De vil ikke gå til at investere i noget nyt. Derfor er det meget optimistisk, hvis man forventer, at det vil give en kickstart til investeringerne næste år," siger Tom Vile Jensen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147