Banebrydende revisionsstandard

MedlemsnyhedBørsen, 22. juli 2013

FSR i medierne

Regeringens nye erklæringsstandard til de mindre virksomheder er et enklere og mindre byrdefuldt alternativ til revision. Det er der grund til at glæde sig frem for at beklage sig over, skriver administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, i et debatindlæg i Børsen.

Dansk Industri har kaldt den nye erklæringsstandard for ”dansk middelvare” og kritiseret, at regeringen ikke har valgt en international funderet løsning. Men det mener Charlotte Jepsen ikke er en berettiget kritik.

”Danmark er gået forrest og har udviklet et alternativ til den traditionelle revisionsydelse, der er enklere og mindre omfattende. Standarden bygger på den international anerkendte review-standard, som giver en begrænset sikkerhed for validiteten af de finansielle oplysninger i et årsregnskab,” skriver hun i debatindlægget.

Hensigten med den nye erklæringsstandard er, at mindre virksomheder, der ikke har brug for den samme høje grad af sikkerhed, som en revision giver, får et mindre omfattende alternativ.

”I stedet for at beklage en særlig dansk løsning burde Dansk Industri glæde sig over, at vi har fået et enklere og mindre byrdefuldt alternativ til revisionen, som giver regnskabsbrugerne relevant information om virksomhedernes sundhedstilstand,” skriver administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, i debatindlægget i Børsen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147