DI revser revisorer for at skabe tvivl

MedlemsnyhedJyllands-Posten, 24. september 2013

FSR i medierne

Ifølge en undersøgelse foretaget af FSR – danske revisorer har 1.900 virksomheder i 2012 fået et forbehold fra deres revisor, som dermed har tvivlet på virksomhedens overlevelse. Det skriver Jyllands-Posten.

Et forbehold betyder, at regnskabets oplysninger ikke giver grundlag for en vurdering af, at virksomheden kan overleve de næste 12 måneder, hvilket ifølge foreningens formand er en alvorlig ting.

»Forud er jo gået en dialog om økonomien, og hvis revisoren ikke har held til at overbevise ledelsen om, at ledelsens syn på virksomhedens situation ikke er retvisende, så må han jo selv tage et forbehold,« forklarer formand i FSR – danske revisorer Morten Speitzer.

Blandt andet har 15.000 virksomheder har fået anmærkninger i regnskabet, fordi selskabskapitalen er væk.

»Det sender et signal til investorer og långivere om ubalance, hvor selskabet har mere gæld end penge i kassen. Det er jo først et problem, hvis eksempelvis banken siger stop, og ledelsen er forpligtet til at lave en plan for at få kapitalen intakt igen,« siger han.

Mens DI mener, der skal følges op på forbeholdene, da det kan gøre det svært for virksomhederne at tale med banken om fornyet kredit, vurderer professor på CBS Kim Klarskov ikke, at det har indflydelse på virksomhedernes bankmuligheder, fordi banken som oftest i forvejen ved, at det går skidt.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147