Debat: Fakta frem for fordomme

MedlemsnyhedJyllands-Posten, 9. oktober 2013

FSR i medierne

Der er rigeligt med fakta, som afkræfter fordommene om, at revisorerne er i lommen på dem, de reviderer, og at kvaliteten er mangelfuld. Det skriver administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

”Kvalitet er branchens adelsmærke, og offentligheden har en berettiget forventning om, at en revisor lever op til sin rolle som offentlighedens tillidsrepræsentant og er garant for troværdig regnskabsinformation.  Det er der heldigvis fakta, der dokumenterer,” skriver Charlotte Jepsen og refererer til, at revisorerne i årsregnskaberne fra 2012 har givet over 33.000 selskaber mindst et forbehold eller en supplerende oplysning, og at Revisornævnet behandler klager over revisorer eller revisionsfirmaer svarende til blot en halv promille af alle reviderede regnskaber.

Charlotte Jepsen pointerer desuden, at uafhængighed er en grundforudsætning for revisors arbejde. ”Revisorerne er underlagt meget strenge regler, som sikrer, at de kan varetage rollen som offentlighedens tillidsrepræsentant. Dertil kommer, at den offentlige kvalitetskontrol med revisors arbejde er meget skrap og hele tiden skærpes,” skriver hun i debatindlægget.


Læs hele debatindlægget

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147