Debat: Rigid regulering er ikke den rigtige recept

MedlemsnyhedBerlingske, 23. maj 2013

FSR i medierne

Danske politikere vil vise handlekraft under finanskrisen, og det har ført til detailregulering i finanssektoren. Nu er det revisorerne, der med de kommende EU-drøftelser om branchens rammer står for skud. Men revisorbranchen håber, at politikerne husker på, at EU-Kommissionens forslag om rigid regulering er et skridt i den forkerte retning. Det skriver administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, og formand for FSR – danske revisorer, Morten Speitzer, i et debatindlæg i Berlingske.

Finanskrise og bankkrak har igangsat en detailregulering i erhvervslivet, og nu er det revisorernes tur. Men hvis politikerne fortsat vil sikre sig revisors uafhængighed og høje kvalitet i arbejdet, er rigid regulering ikke vejen frem. Det mener Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR – danske revisorer, og Morten Speitzer, formand for FSR – danske revisorer.

”Hvis den danske regering og Folketinget vil sikre, at reguleringen af revisorbranchen skal bidrage til at skabe vækst i Danmark og de andre europæiske lande, så er der kun én vej at gå, og det er at indføre de internationale revisionsstandarder og det internationale etiske regelsæt. Det vil sikre, at europæiske virksomheder ikke underlægges andre regler end deres konkurrenter i andre lande,” skriver de i debatindlægget.  

Læs hele debatindlægget her