Debat: SU-reform er Roundup for revisionsbranchen

MedlemsnyhedBerlingske, 26. juni 2013

FSR i medierne

Regeringen risikerer en ekstraregning på et tocifret millionbeløb med den nye SU-reform, fordi de vil tvinge de revisorstuderende over på SU, fremfor at det som nu er arbejdsgiverne, der betaler. Det skriver administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, i et debatindlæg i Berlingske.

Charlotte Jepsen sammenligner i debatindlægget reformen med roundup – når man bruger det til at fjerne ukrudt, risikerer man samtidig at dræbe alle de sunde planter. Stik mod intentionerne risikerer regeringens nye SU-reform nemlig også at forlænge forløbet frem til revisoreksamenen.

”Problemet med reformen er, at den fjerner den fleksibilitet, der i dag muliggør, at revisorstuderende kan tage en del af den obligatoriske praksis ved siden af kandidatstudiet. Fremover vil alle revisorstuderende blive tvunget til at tilmelde sig et antal fag hvert semester og gå op til eksamen uden mulighed for at melde fra. Det er gift for den obligatoriske praksis, som er afgørende for, at de nyuddannede revisorer kan håndtere den stigende kompleksitet i revisionsopgaverne, og det vil i mange tilfælde -stik imod intentionerne med reformen -kunne forlænge forløbet frem til revisoreksamen,” skriver Charlotte Jepsen i debatindlægget.

Hun appellerer til, at regeringen indfører en målrettet dispensation for CMA-studerende, som er ansat i en revisionsvirksomhed og ikke belaster SU-systemet.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147