Detailbranchen i bedring

MedlemsnyhedEstatistik.dk, 19. april 2013

FSR i medierne

Nye tal viser, at detailhandelen i første kvartal 2013 har oplevet det laveste antal konkurser i flere år. FSR – danske revisorer glæder sig over resultatet, skriver Estatistik.dk.

Detailbranchen er kommet bedre fra start i 2013 end året før med et fald i antallet af konkurser på 34 %. I 1. kvartal 2013 var der således 105 konkurser i mod 158 konkurser i 1. kvartal 2012. Det viser en specialkørsel, som Estatistik.dk har udført i samarbejde med FSR – danske revisorer.

Den udvikling er dog undtagelsen, da antallet af konkurser inden for det seneste år samlet set og også opdelt på brancheniveau ligger på et relativt stabilt højt niveau.

Hos FSR – danske revisorer glæder man sig over den positive udvikling i detailhandelen, men advarer mod at tolke resultatet for positivt.

”Detailhandlen er blevet ramt meget hårdt af krisen. I det lys er det glædeligt, at antallet af konkurser er faldet så markant som tilfældet er. Jeg tror dog, at man skal passe på med at tolke resultatet alt for positivt. Der er stadig lang vej til en normalisering af konkursniveauet i dansk erhvervsliv. Samtidig er der desværre tegn på, at væksten i såvel Danmark som resten af EU er på retræte”, siger erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147