EU-reform: Enighed om tvungen revisorrotation

PresseklipNyhedsbrev for Bestyrelser, 20. december 2013

FSR i medierne

Efter tre års forhandlinger om ny revisionspolitik i EU har Europa-Parlamentet, Ministerrådet og EU-Kommissionen nu opnået enighed om nye regler. De nye regler vil blandt andet medføre tvungen revisorration, mulighed for nationale særregler og et loft på rådgivningsydelser i forhold til revision. Det skriver Nyhedsbrev for Bestyrelser.

Formand for FSR – danske revisorer, Morten Speitzer, ser det nye forslag som en forbedring, men han er ikke uforbeholdent begejstret for de nye regler.

"Det foreliggende forslag er en klar forbedring af det oprindelige krav på seks år (i forhold til rotation, red). Alligevel ærgrer jeg mig over, at vi nu har fået en fast, ufleksibel rotationsperiode på ti år. Kravet vil ramme alle danske virksomheder af offentlig interesse, f. eks. også alle børsnoterede virksomheder. De vil fremover være tvunget til hyppige revisorskift, som hver gang medfører et stort tab af viden og desuden koster mange penge til udbud og rådgivning", siger han og fortsætter:

"Vi håber derfor, at politikerne vil fastholde deres hidtidige holdning om, at reglerne så vidt muligt skal følge de internationale standarder og regelsæt."

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147