Forslag vil give flodbølge af revisorskift

PresseklipØkonomisk Ugebrev, 20. oktober 2013

FSR i medierne

Hvis et nyt udspil fra EU’s formandskab bliver gennemført i sin foreliggende form, vil det komme til at betyde, at børnoterede selskaber må massefyre deres revisorer efter en årrække. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Samtidig kommer der med forslaget til at være et økonomisk loft over størrelsen af revisors rådgivning og et forbud mod, at revisor rådgiver omkring en række opgave, blandt andet visse skatteforhold.

Hos FSR – danske revisorer mener man både, at tvangsudskiftning og begrænsning af rådgivningen er unødvendige byrder for erhvervslivet.

"Foreningens undersøgelser har vist, at danske virksomheder allerede skifter revisoren ud efter mellem seks og tolv år, så markedet regulerer allerede disse forhold effektivt. Vores analyser viser også, at virksomhedernes køb af rådgivning hos deres revisor ligger på et forholdsvist lavt niveau. Så hvorfor overhovedet regulere," spørger administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, til Økonomisk Ugebrev.

Udspillet kommer i kølvandet på de mange kollaps under finanskrisen, hvor krakkede virksomheder kort forinden havde fået blanke revisionspåtegninger. Hensigten med de nye regler er derfor at sikre revisors uafhængighed ved at skærpe reglerne om rotation.

"Der er ikke tvivl om, at tingene har bevæget sig i den rigtige retning. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at politikerne er gået meget langt i deres forsøg på at regulere revisors uafhængighed. Meget længere end nødvendigt. Vores analyser viser, at revisorerne hverken er afhængige af deres kunder eller af salget af rådgivning til deres revisionskunder. Så vi synes helt klart, at udspillet går for langt med uhensigtsmæssig regulering, som ikke garanterer en forbedring af kvaliteten," siger Charlotte Jepsen.

Forslaget forventes at træde i kraft inden for to år.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147