Hård priskrig på revisionsmarkedet

MedlemsnyhedBerlingske, 11. juli 2013

FSR i medierne

Konkurrencen blandt revisorerne er intensiveret, der er kamp om kunderne. Prisen spiller derfor en langt større rolle, og det rammer revisorernes indtjening, vurderer man hos brancheorganisationen FSR – danske revisorer. Det skriver Berlingske.

Tiderne med loyale kunder er forbi for revisorerne. De, der tidligere holdt sig til samme revisor, sender nu ofte opgaverne i udbud hos de forskellige revisionshuse, før de bestemmer sig.

Administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, vurderer, at netop prisen er blevet en vigtig brik i konkurrencen mellem revisionshusene.

»Virksomhederne bliver selv mødt med krav om effektivitet og må skære ind til benet, så det forventer de også, at revisoren gør. Samtidig er der en klar forventning fra offentligheden om, at revisoren leverer kvalitetsydelser. Derfor er udbudsrunder og krav om »mere for pengene« blevet en del af vilkårene i revisorbranchen. Det har skærpet konkurrencen i branchen kraftigt, og vi ser også, at det påvirker indtjeningen i branchen,« siger hun til Berlingske.

Hun understreger, at den skærpede konkurrence betyder, at revisorerne investerer i nye måder at effektivisere arbejdet.

»Det giver en særlig udfordring for revisorbranchen, hvor faglighed og kvalitet ikke er til diskussion, som betyder, at der over en bred kam i branchen investeres betydeligt i nye teknologiske løsninger for at effektivisere og strømline revisions-og forretningsprocesserne, så branchen kan fastholde den høje standard og kvalitet,« siger Charlotte Jepsen.