Ingen vej udenom de digitale regnskaber i 2013

MedlemsnyhedEkstrabladet.dk, 7. februar 2013

FSR i medierne
Godt 190.000 af de lidt over 200.000 danske virksomheder skal indberette deres årsrapport digitalt til Erhvervsstyrelsen i 2013. Hvis ikke, de er klar til dette, står de til bøde og i værste fald tvangsopløsning. Derfor er der god grund til at forberede sig, påpeger FSR – danske revisorer og Dansk Erhverv. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Små og mellemstore selskaber i regnskabsklasse B skal i 2013 aflevere deres årsrapport digitalt. Men digitaliseringen af årsrapporterne omfatter ikke kun afleveringen; årsrapporten skal også indsendes i det elektroniske regnskabsformat XBRL eller indtastes manuelt via Erhvervsstyrelsens indtastningsløsning, ellers tæller det ikke som afleveret, forklarer faglig direktør i FSR – danske revisorer, Michael Rugaard.

Derfor skal virksomhederne forberede sig og beslutte, om de vil anskaffe nye it-systemer til XBRL-formatet eller bruge tid på at indtaste det manuelt, så de ikke står i sidste øjeblik uden en mulighed for at indsende årsrapporten digitalt.

”Hvis man ikke afleverer sit regnskab efter reglerne, har Erhvervsstyrelsen mulighed for at give bøder, og bøden vokser des mere virksomheden overskrider afleveringsfristen. I sidste instans kan styrelsen påkræve, at der leveres et regnskab i det korrekte format. Sker det ikke, kan de bede skifteretten om at tvangsopløse virksomheden,” siger Michael Rugaard.

En række virksomheder i regnskabsklasse C skal også indberette årsrapporten digitalt i løbet af 2013, hvis balancedagen er efter 31. december 2012. De børsnoterede virksomheder med de mest omfattende regnskaber er sidste, der skal digitalisere årsrapporten.


Også bragt af: Version2.dk, Ue.dk (UgensErhverv), Idag.dk, Mestertidende.dk

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147