Knas i ægteskabet mellem erhvervsliv og revisorer

MedlemsnyhedBerlingske, 18. juni 2013

FSR i medierne

Virksomhedernes tillid til revisorerne er væsentlig mindre, end den var før krisen. Det viser en ny rundspørge foretaget af Berlingske Business, skriver avisen.

I rundspørgen svarer 40 procent af 2500 virksomhedsledere, at de har mindre tillid til kvaliteten af revisors arbejde end for fem år siden. Kun fem procent mener, kvaliteten er blevet bedre.

Det bekymrer administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen.

»Det er bekymrende, og det er ærgerligt, for tillid er helt afgørende for revisorbranchen. Vores adelsmærke er tillid og troværdighed, og revisorerne lever af at skabe det. Derfor har vi også prioriteret vores indsats for at få fakta på bordet og få undersøgt, om revisorerne løfter den opgave, de skal. Og det gør revisorerne,« siger hun og fremhæver, at revisorer hejser advarselsflag i over 36.000 af de 190.000 regnskaber, der hvert år revideres.

Hun mener, den senere tids store, spektakulære sager, hvor revisors rolle i en virksomheds konkurs er blevet stærkt kritiseret, har spillet ind.

»Jeg tror, den faldende tillid er udtryk for, at der har været en række spektakulære enkeltsager i kølvandet på finanskrisen, der har fået en meget ensidig eksponering i medierne,« siger Charlotte Jepsen.


Også i: Business.dk, Århus Stiftstidende, Dagbladet Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Viborg Stifts Folkeblad, Lemvig Folkeblad, Randers Amtsavis, Dagbladet Holstebro

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147