Light-revision til de små

MedlemsnyhedBerlingske, 7. februar 2013

FSR i medierne
En ny light-revision, kaldet ”Udvidet gennemgang”, skal løse mindre virksomheders dilemma med at spare revisionen væk, men så til gengæld få svært ved at låne i banken. Eksperter er positive omkring løsningen, skriver Berlingske.

Den nye revisionsstandard lægger sig mellem den dybdegående revision og det skrabede review og skal være et alternativ til mindre virksomheder, der ikke giver de samme problemer med bankrådgiveren, som det overfladiske review gør.

”Det giver ingen mening, at en lille, ukompliceret virksomhed skal revideres efter samme standarder og metoder som A. P. Møller - Mærsk. Der har været et ønske om at lette byrderne for de små virksomheder, men samtidig få et stykke papir, der kan være med til at skabe tillid til virksomhedens økonomiske sundhedstilstand. Den udvidede gennemgang er en fin balance, synes vi," siger Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR – danske revisorer, til Berlingske.

Det er dog ikke i alle tilfælde, at den udvidede gennemgang vil være tilstrækkeligt for bankerne, vurderer Martin Thygesen, kontorchef i Finansrådet. Hvorvidt der skal foretages en revision eller ej afhænger af den enkelte virksomheds forhold, pointerer han og henviser særligt til det modpres fra Finanstilsynets strammede regler for nedskrivninger af udlån, som bankerne er udsat for.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikationschef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147