Nye regnskabskrav afslører skjult gæld på 200 mia.

MedlemsnyhedØkonomisk Ugebrev, 16. juni 2012

FSR i medierne

Et forslag til en ny regnskabsstandard for bogføring af virksomheders leasingforpligtelser vil tvinge de børsnoterede selskaber i Danmark til at bringe ikke-balanceførte forpligtelser for op mod 200 mia. kr. frem i lyset. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Det nye forslag er udsendt af IFRS og betyder, at virksomhederne vil blive tvunget til at opføre næsten alle leasede aktiver i balancen. Indtil videre har det ellers været muligt at holde visse leasingkontrakter ude af selve regnskabet.
Det kan få store konsekvenser for virksomhedernes mulighed for at opnå og fastholde finansiering i bankerne, vurderer man hos revisorernes brancheforening FSR – danske revisorer. 

"Jeg vil ikke udelukke, at det kan påvirke virksomhedernes aktiekurser og låneaftaler i bankerne. Aktieanalytikerne har forsøgt at indregne disse forpligtelser ud fra grove betragtninger, men de faktiske tal kan føre til overraskelser. Samtidig har nogle virksomheder bundet deres lån i bankerne til nøgletal, der nu ændres væsentligt, hvorfor der er en risiko for, at bankerne kan opsige lånene. Derfor ligger der en stor informationsopgave for virksomhederne overfor bankerne og aktiemarkederne," siger faglig direktør i FSR – danske revisorer Stig Enevoldsen.


Også i: Business.dk