Østjydsk købte hus til bankdirektør

MedlemsnyhedEpn.dk (Erhverv På Nettet), 15. juli 2013

FSR i medierne

Jens Vendelbo fik Østjydsk Bank til at betale for hans hus, da han, mens han var direktør for banken, købte det med hans egen og den daværende bestyrelsesformands underskrift. Efter Jens Vendelbo blev fyret, solgte banken huset til ham, skriver Epn.dk.

Normalt skal tjenesteboliger eller forretninger med bankens direktør oplyses i bankens regnskaber, men forholdet til Jens Vendelbo optræder ikke i regnskabet i Østjydsk Banks tilfælde.

"Det vil være klogt, at en børsnoteret bank oplyser om sådant. Talstørrelsen vil givetvis være begrænset, men det bliver kvalitativt vigtigt, fordi der er tale om en bankdirektør. Udlejer man en bolig på markedsværdi, er der jo tale om en transaktion med bankdirektøren, og det er klogt at oplyse om, uanset om det er et specifikt krav eller ej. Samtidig er det i dag usædvanligt at stille en bolig til rådighed eller leje en bolig til sin direktør i en børsnoteret virksomhed. Man betræder et område, der er usædvanligt, og derfor er det klogt at oplyse om det," siger faglig direktør i FSR – danske revisorer Stig Enevoldsen. Han understreger dog, at han udtaler sig generelt og ikke om den specifikke sag.